Sunday, July 23, 2006

Preparation to Pulau Kapas

Salam...
Sebelum nak citerkan hari pertama dan hari2 seterusnye di Pulau Kapas, kite cite dulu pasal kekalutan yang berlaku... huhu~~~

Perancangan yang aku wat agak menjadi ler tapi kelam kabut, maklumlah dah lame tinggalkan management punye part nih, sejak masuk KMB mandom sket sebab tak aktif... hehe

Pagi2 lagi aku ngan Ajon dah ke pasar beli ikan, sotong, ayam ngan kerang, kate nye nak wat BBQ, so beli lah barang kat Pasar Besar Klang... Sebab dengar cite nye kat ganu mahal ikan ngan seafoods yang lain, so untuk menjimatkan kos, kitorang pun beli lah barang dari sini jer.. byk sgt barang yang dibelinya...Ajon la nih punye idea..huhu

Yang memenatkan lagi terima panggilan n msg yang nak batalkan penyertaan last2 minute, pastu ade yang nak join la...fuh~~print le balik senarai name tuh...Rehat jap..

Pastu petang sket, kitorang ke INTEC ngan ke centrepoint klang amik shuk ngan amartz kat situ...INTEC amik arip... (arip makin cerah) huhuhu~~~alang2 dah pergi shah alam, singgah jap umah kakak aku ngan restoran abg aku amik sambal untuk BBQ n bende2 lain yang penting...

Tup2 dah maghrib dah, gelabah gak kitorang dibuatnye... ikan sume tak siang lagi, ayam tak basuh lagi, waaa sume tak siap camne nih...aku pun tak packing lagi... bas pukul 10 malam

pukul 8.30 budak2 yang ade kat umah aku nih pun menolong le membasuh segala ayam ikan dan segalanya...

Pastu bertolak ke stesen bas klang rushing gile... suruh jer abg aku jadi bidan terjun hantar kitorang..haha...pastu yang terkezut nye si pp masih di komuter...haha ade ke patut die ingat bas kul 11 malam, nasib baik la sempat sampai...kesian die (takpe berbaloi, muke ko masuk paper kan....tahniah)

Seramai 13 orang bertolak dari stesen bas klang, rafeeq, mawi, ammar, krel, ajon, amartz, shuk, aku, dzar, haffis, pp, haber, arip.... memang havoc gile bas tuh...

Ade satu kejadian sedih lawak gembira ntah ape ntah, susah nak dinyatakan...kami membawa seorang kawan yang tak pernah naik bas ekspress.... hahaha... memang SAKAI (pak cik bas yang tengah kecewa sebab siti nak kawin ngan Datuk K tetibe kutuk kitorang mengatakan sebegini... "oi korang nih sume sakai ke? Tak pernah naik bas?!!!!" ) biar betul pak cik nih, ape lagi la sessi mengutuk pak cik tiket bas nih pun bermula hahahaha....kitorang pun satu main naik jer bas tak bagi tiket...shuk punye pasal la nih...die pegang tiket...hahaha memang patut pun pak cik tuh bengang...

Mungkin benar kate rafeeq, pak cik nih baru gaduh ngan isteri die, atau kate pp pun betul gak, pak cik nih kecewa Siti nak kawin ngan Datuk K....Husnuzzon (ehhh spelling tul ke nih?)

Apepun perkataan SAKAI nih menjadi isu hangat sepanjang 3 hari kat Kapas....hehehe

Bye... Salam :p

1 Comments:

Blogger hirumi_kun said...

salaam..
Tahniah lah kat awak sebab dapat organize trip ke pulau kapas ni.bukannya senang ye tak nak kumpulkan seberapa banyak budak2 batch spm 03 kisas.apa2pun,saya respect kat awak sebab dapat organize benda2 ni.semoga setiap usaha awak akan di berkatiNYA

Monday, July 24, 2006 1:58:00 AM  

Post a Comment

<< Home